Header Ads Widget

Ασθένειες: βροχίτιδα ζαχαρώδη διαβήτη δάγκωμα φιδιού δυσκοιλιότητα κατά της χοληστερίνης....


Πεντάνευρο-Plantago.

Περιγραφή
Το φυτό είναι ένα πολυετές βότανο που σχηματίζει ροζέτα , με φυλλώδη, μεταξένια, τριχωτά στελέχη λουλουδιών . Τα βασικά φύλλα είναι λαξευμένα, απλωμένα ή όρθια, σπάνια οδοντωτά με 3-5 ισχυρές παράλληλες φλέβες που στενεύουν σε ένα μικρό μίσχο . Ο μίσχος του λουλουδιού είναι βαθιά αμβλιδωτός, καταλήγοντας σε μια ωοειδής ταξιανθία πολλών μικρών λουλουδιών, καθένα με ένα μυτερό βραχίονα. Κάθε λουλούδι μπορεί να παράγει μέχρι δύο σπόρους. Λουλούδια 4 χιλιοστά (0,16 ίντσες) ( πράσινο καλαμπόκι , καρότα καρότα ), 4 λυγισμένα πίσω λοβούς με καφέ midribs και μακριές άσπρες στήμονες. Είναι εγγενής στην εύκρατη Ευρασία, διαδεδομένη σε ολόκληρη την Ευρώπη Τα βρετανικά νησιά , αλλά λιγοστά στα πιο όξινα εδάφη ( pH <4,5). Είναι παρούσα και διαδεδομένη στην Αμερική και την Αυστραλία ως εισαγόμενο είδος.
Χρήσιμα μέρη:  Τα φύλλα, η ρίζα, οι σπόροι του.
Ασθένειες: βροχίτιδα  ζαχαρώδη διαβήτη  δάγκωμα φιδιού  δυσκοιλιότητα  κατά της χοληστερίνης
Θεραπευτικές Ιδιότητες:
Επουλωτικό,αντικαταρροϊκό, αποχρεμπτικό, διουρητικό, στυπτικό και ωφέλιμο στη διάρροια, δυσκοιλιότητα. Οι σπόροι του σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, είναι μια από τις υψηλότερες πηγές ινών που υπάρχουν στις τροφές.
Τρόποι χρήσης:
Σαν κατάπλασμα.  Σαν επίθεμα κυρίως για την βροχοκήλη. Το βάζουμε στο λαιμό μας.  Σαν αφέψημα, για τις βροχίτιδες Σαν έγκυμα βοηθάει να κατέβει η κακή χοληστερίνη
Προφυλάξεις:
το πεντάνευρο είναι ασφαλές στη χρήση του. Σε μιά περίπτωση μόνο, λόγω της πηκτικής του ιδιότητας αν χρησιμοποιηθεί εσωτερικά, σαν αφέψημα λόγω χάριν, θα πρέπει να προσέχουμε τις θρομβώσεις του αίματος. Σε όλα τα βότανα που χρησιμοποιούμε καλό θα ήταν η συμβουλή του γιατρού μας πάντα.Μην ξεχνάτε ότι τα βότανα είναι φάρμακα σε ήπια μορφή.
Παρενέργειες:
Δεν έχει σοβαρές παρενέργειες εκτός από αυτό που είπαμε για τους θρόμβους του αίματος.
Πηγες: http://matzounia.com/%CE%B2%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF/%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%BF
https://en.wikipedia.org/wiki/Plantago_lanceolata

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια