Header Ads

Βασιλικό Λιβάνι.Οντως ..Κανει ..Θαυματα!Κατά του καρκίνου και του άσθματος


Λιβάνι (στα Αραβικά lubban, λουμπάν, στα λατινικά olibanum) ονομάζεται αρωματική ρητίνη που
προέρχεται από τον κορμό του δένδρου Boswellia sacra που φύεται στο Ομάν και στην Υεμένη της Αραβικής Χερσονήσου αλλά και τη Σομαλία (Βορειοανατολική Αφρική). Επειδή όταν καίγεται αναδύει άρωμα, έχει χρησιμοποιηθεί από τα παλαιότατα χρόνια για λατρευτικούς αλλά και για κοσμικούς σκοπούς ως βασικό συστατικό παρασκευής θυμιάματος.
Τι είναι η βασιλική ποικιλία του λιβανιού;
 Στην περιοχή Ντοφάρ (Dhofar), στο κάτω άκρο της Αραβικής χερσονήσου, η κυβέρνηση του Ομάν έχει θέσει υπό την προστασία της μία καταπράσινη έκταση, που αποτελείται από το δέντρο Boswellia sacra, το οποίο παράγει σαν τη ρητίνη (ρετσίνι) τη γνήσια βασιλική ποικιλία του λιβανιού. Τρεις μόνο οικογένειες πατροπαράδοτα συνεχίζουν την καλλιέργεια της βασιλικής αυτής ποικιλίας λιβανιού με την άδεια και την προστασία της κυβέρνησης του Ομάν. Η ποικιλία αυτή ονομάστηκε βασιλική επειδή συνδυάζει από τη μία το εξαίσιο φυσικό μοναδικό άρωμά της και από την άλλη τις θεραπευτικές αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητές της.
Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα του BBC ο κίνδυνος να καταστραφεί η καταπράσινη αυτή έκταση από φωτιές και την ανεξέλεγκτη βοσκή των ζώων προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης. Με απόφασή της κήρυξε την περιοχή προστατευόμενη και ανέθεσε μόνο σε τρεις οικογένειες που πατροπαράδοτα ασχολούνταν με τη βασιλική ποικιλία λιβανιού να συνεχίζουν την παραγωγή! Στο αποκαλυπτικό πρόσφατο ρεπορτάζ από το ραδιοτηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο του BBC καταγράφεται επίσης το αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας επιστημόνων σχετική με τις θεραπευτικές ιδιότητες της βασιλικής ποικιλίας λιβανιού! Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες η βασιλική ποικιλία λιβανιού καταπολεμά τα καρκινογόνα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού, μη αφήνοντας τα να αναπτυχθούν. Κι αυτό χωρίς να προξενεί καμία βλάβη στα υγιή κύτταρα.
Ήδη, πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα στις ΗΠΑ προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να ανακαλύψουν την ουσία εκείνη της ρητίνης, από όπου παράγεται το λιβάνι που εξαλείφει τα καρκινογόνα κύτταρα, προκειμένου να αποτελέσει και τη βάση παρασκευής φαρμάκου για την καταπολέμηση του καρκίνου!
Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες:
«Ο καρκίνος ξεκινά όταν ο κώδικας DNA στον πυρήνα του κυττάρου καταστραφεί. Φαίνεται ότι το λιβάνι έχει μια λειτουργία επαναφοράς. Μπορεί να πει στο κύτταρο τι πρέπει να είναι ο σωστός κώδικας DNA. Το λιβάνι διαχωρίζει τον «εγκέφαλο» του καρκινικού κυττάρου -τον πυρήνα- από το «σώμα» -το κυτταρόπλασμα- και κλείνει τον πυρήνα για να σταματήσει να αναπαράγει τους αλλοιωμένους κώδικες DNA».

Επιπλέον οφέλη του λιβανιού
Αποτρέπει τα πεπτικά προβλήματα
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Λειτουργεί ως φυσικό διουρητικό
Ενισχύει, τονώνει και ανυψώνει το δέρμα, τους μυς και τα εσωτερικά όργανα
Προωθεί την αναγέννηση του δέρματος και των ιστών
Βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τοξίνες
Βοηθά στην ανακούφιση του στρες και των φλεγμονών
Είναι Αντι-καρκινογόνο
Μαλακώνει τον πυρετό και τους πονοκεφάλους
Διεισδύει στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό
Βοηθάει στην βρογχίτιδα
Βοηθά στην ανακούφιση του πονόλαιμου.
Το νερό με λιβάνι είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα στη Μέση Ανατολή για αιώνες. Οι άνθρωποι στο Ομάν και την Υεμένη συνήθως μουλιάζουν 4 ή 5 κομμάτια αυτής της ρητίνης στο νερό για μια νύχτα και πίνουν το νερό. Σύμφωνα με τους γιατρούς τους, μόνο λίγοι άνθρωποι εκεί έχουν καρκίνο.
Πηγη: https://www.diadrastika.com/2017/11/nero-livani-therapeftikes-idiotites.html#
Πηγη: http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=1798&obcatid=2

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.