Header Ads Widget

Είναι φυτό φαρμακευτικό και δηλητηριώδες. Η ρίζα του θεωρείται αντιρρευματική, αντιασθαματική, αντικοκιτική, αντιβρογχική, αντιαιμορραγική, αντιγαστρική και αντικαταρροϊκή....


Φιδόχορτο – Δρακοντία – Arum maculatum. Φυτρώνει σε χωράφια, χαντάκια, σε αραιά δάση, στις
άκρες αγροτικών δρόμων σε χαμηλό υψόμετρο, σε υγρούς τόπους και σε βαθιά και καλά αεριζόμενα εδάφη.
Θεωρείται φαρμακευτικό, αλλά και δηλητηριώδες φυτό. Τα φύλλα συλλέγονται πριν το φυτό καρποφορήσει Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ η ρίζα του συλλέγετε την άνοιξη ή το φθινόπωρο.
Ιδιοτητες.
Δρακοντιά!Το εκχύλισμα του καρπού, καταστρέφει τους πολύποδες της μύτης.
Το φιδόχορτο είναι αποχρεμπτικό στην περίπτωση άσθματος και χρόνιου βήχα, ενώ είναι και δυνατό ευκοίλιο. Χρησιμοποιείται ακόμα στην ομοιοπαθητική και συστήνεται σε περιπτώσεις γαστρίτιδας, αιμορραγιών και ερυθημάτων.
Είναι φυτό φαρμακευτικό και δηλητηριώδες. Η ρίζα του θεωρείται αντιρρευματική, αντιασθαματική, αντικοκιτική, αντιβρογχική, αντιαιμορραγική, αντιγαστρική και αντικαταρροϊκή. Σημειώνεται ότι οι κόκκινες ρώγες του καρπού, τα φύλλα, τα άνθη και η ρίζα (ως χλωρή) είναι δηλητηριώδεις.
Αντενδείξεις:
Oι κόκκινες ρώγες του καρπού, τα φύλλα, τα άνθη είναι δηλητηριώδη.  Σε περιπτώσεις δηλητηρίασης πρέπει να προκληθεί εμετός, να χορηγηθεί δυνατός καφές, καφεΐνη, θέρμανση του ασθενούς με καταπλάσματα και θερμοφόρες, καρδιοτόνωση και τόνωση της περιφερικής κυκλοφορίας.
Τοξικό είναι όλο το φυτό, λόγω της αροϊνης έχει τοξικότητα αλλά μετά από βρασμό ή αποξήρανση είναι αβλαβές......
Προσοχή: Το παραπάνω άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου.
Πηγη: http://www.agriamanitaria.gr/?gallery=%CE%B4%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CE%B9%CE%B4%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF-arum-maculatum

Πηγη: https://trikalavoice.gr/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B9%CE%B4%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BF/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια