Header Ads Widget

Κανει καλο!!Οφέλη του ουίσκι στον οργανισμό!


 

Ναι, ακούγεται περίεργο αλλά η αλήθεια είναι ότι κατανάλωση αλκοόλ– ουίσκι στην προκειμένη περίπτωση – όχι μόνο δεν είναι επιβλαβής για την υγεία αλλά το αντίθετο μάλιστα, μπορεί να είναι ευεγργετική για τον οργανισμό. Μία δόση την ημέρα για τις γυναίκες και έως δύο δόσεις για τους άντρες, για να κρατάμε και τα προσχήματα- ενδείκνυται ώστε το αγαπημένο σας ποτό, το ουίσκι να ειναι η καθημερινή απόλαυση.

Τα οφελη.

Το ουίσκι αγαπά την καρδιά σας
Εδώ πάλι παίζουν ρόλο τα αντιοξειδωτικά που περιέχει τα οποία καταπολεμούν την αθηρωματική πλάκα μέσα στις αρτηρίες και την εναπόθεση χοληστερόλης. Με παρόμοιο τρόπο, βοηθώντας την καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου μέσα από τις καθαρές αρτηρίες και φλέβες, η μέτρια κατανάλωση ουίσκι συμβάλει και στην προστασία από εγκεφαλικό επεισόδιο.

1. Ενίσχυση μνήμης

Έχει παρατηρηθεί ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχει συμβάλλουν στην υγειά του εγκέφαλου. Το ουίσκι τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την μνήμη. Επίσης η αιθανόλη που περιέχει βοηθάει στη καλύτερη λειτουργία των νευρώνων. Μια ακόμα έρευνα λοιπόν, αυτή τη φορά στο «New England Journal Of Medicine», έδειξε ότι οι περιστασιακοί πότες είχαν αρτιότερη νοητική λειτουργία Steves collectionαπό τους ανθρώπους που δεν το βάζουν στο στόμα τους.

2. Αγχολυτική Δράση

Πόσες φορές δεν έχετε χαλαρώσει παρέα με ένα Single Malt Whisky; E λοιπόν υπάρχει εξήγηση. Το ουίσκι έχει αγχολυτική δράση και καλμάρει τα νεύρα. Ο συνδυασμός της επιβράδυνσης της εγκεφαλικής λειτουργίας, με την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος που προκαλεί η κατανάλωση ουίσκι βοηθά στην ηρεμία του πότη.

3. Whisky ενάντια στην αύξηση του βάρους

Η καλύτερη επιλογή εάν είστε σε δίαιτα! Το ουίσκι είναι χαμηλό σε επίπεδα θερμίδων, έχει μηδενικά ποσοστά λίπους και χοληστερόλης.

4. Μειώνει την πιθανότητα εγκεφαλικού

Αποτρέπει τη συσσώρευση χοληστερόλης στο καρδιαγγειακό σύστημα και βοηθάει στην απομάκρυνσή της από το σώμα με αποτέλεσμα την σταδιακή μείωση. Επίσης χαλαρώνει τα τοιχώματα των αρτηριών μειώνοντας τις πιθανότητες φραγμού. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου.

5. Βοηθάει στην πέψη

Εδώ και αιώνες είναι γνωστό για τις χωνευτικές του ιδιότητες μετά από πλούσια γεύματα. Επιπλέον η υψηλή ποσότητα αλκοόλ που περιέχει μειώνει την όρεξη



6. Βοηθάει ακόμα και τη στύση



Μελέτη που διεξήχθη σε 1.500 άνδρες στην Αυστραλία έδειξε ότι σε όσους έκαναν μέτρια κατανάλωση εμφανίστηκαν 30% χαμηλότερα ποσοστά στυτικής δυσλειτουργίας σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν καθόλου. Πιστεύεται ότι το αλκοόλ με μέτρο βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση των αγγείων του πέους. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ ωστόσο είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα

Πηγη- https://perierga.gr/2016/12/10-anapantecha-ofeli-tou-ouiski/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια