Header Ads Widget

Το φυτο που εχει αποδειχθει Το ελιξιριο κατα του προστατη.


Το ελιξίριο κατά του προστάτη


Πρόκειται για ένα μικρό φοίνικα με ύψος που φτάνει τα 3m έως 7m με κιτρινοπράσινα φύλλα και σκουροκόκκινους ή μαύρους καρπούς (μούρα). Προέρχεται από τις Δυτικές Ινδίες και τις ακτές του Ατλαντικού της Αμερικής.

Φυτό   ανθεκτικό σε ακραία φαινόμενα ξηρασίας και θερμοκρασίας με μεγάλη φαρμακευτική αξία για τον καλοήθη υπερπλασία του προστάτη.

Από το εκχύλισμα των καρπών προέρχεται το προϊόν για το προστάτη.

Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ατονίας, αφού αυξάνει το σφρίγος ωφελώντας τα γεννητικά όργανα και αυξάνοντας τη σεξουαλική ικανότητα, αλλά και για προβλήματα του ουροποιητικού και του προστάτη. Οι θεραπευτικές ιδιότητες στη σεξουαλική ανικανότητα αποδίδονται στην παρουσία συστατικών στεροειδούς τύπου, τα οποία δρουν ως διεγερτικό της παραγωγής οιστρογόνου επιδρώντας σημαντικά στις ορμόνες.
Η Σερενόα  προσφέρει ασφαλή και αποτελεσματική δράση κατά των προβλημάτων που συνδέονται με την υπερτροφία του προστάτη όπως συχνουρία, δυσουρία, νυχτουρία, μειωμένη ροή, ατελή κένωση κ.α.

Έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει διουρητικές, ενδοκρινολογικές, αναβολικές και αντισηπτικές για το ουροποιητικό ιδιότητες.

Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα για την υγεία του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος και ενδείκνυται σε περιπτώσεις χρόνιας οξείας κυστίτιδας.

Το σημαντικότερο από τα συμπτώματα της υπερπλασίας που ανακουφίζεται με τη χρήση του εκχυλίσματος είναι η συχνή, επιτακτική και νυχτερινή ενούρηση. Όταν καταναλώνεται σε τακτική βάση, προστατεύει την υγεία ολόκληρου του ουροποιητικού συστήματος. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και προλαμβάνει τις λοιμώξεις καθώς αυξάνει τη ροή των ούρων με αποτέλεσμα τον περιορισμό της πιθανότητας φλεγμονής στον προστάτη και την ουροδόχο κύστη. Στις γυναίκες, επιστημονικές μελέτες απέδειξαν ότι το εκχύλισμα αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου από παθήσεις της μήτρας και των ωοθηκών.
ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΟΥ
Έχει αποδειχθεί ότι το Saw Palmetto διαθέτει διουρητικές, ενδοκρινολογικές, αναβολικές και αντισηπτικές για το ουροποιητικό ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα για την υγεία του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ
Μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται: ΚΑΡΠΟΣ.
Σκόνη βοτάνου: 0,5-1,0g τρεις φορές ημερησίως.

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Το Saw Palmetto είναι καλά ανεκτό. Μελέτες σε ανθρώπους έδειξαν ότι ένας άνδρας παρουσίασε γαστρικές διαταραχές κατά τη λήψη του βοτάνου αυτού. Οι έγκυες και οι γυναίκες σε θηλασμό θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν ειδικό γιατρό πριν χρησιμοποιήσουν το Saw Palmetto. Το Saw Palmetto δεν είναι κατάλληλο για παιδιά.
Υποσημείωση: Κλινική έρευνα έδειξε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος μετά από θεραπεία με Saw Palmetto ήταν φυσιολογικά.

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Το Saw Palmetto δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα που ακολουθούν θεραπεία με ορμόνες. Λόγω των αντιανδρογόνων και οιστρογονικών ιδιοτήτων του, το Saw Palmetto μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα δια του στόματος αντισυλληπτικά χάπια και την ορμονική θεραπεία υποκατάστασης.
Παρασκευή και δοσολογία:

Αφέψημα: ρίξτε 1/2-1 κουταλιά του τσαγιού καρπούς σε ένα φλιτζάνι νερό, βράστε το και κατόπιν χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το σιγοβράσει για 5 λεπτά.

Το ρόφημα πρέπει να πίνεται τρεις φορές τη μέρα.
Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε γιατροί. Όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας, έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Σε προβλήματα υγείας σας, να συμβουλεύεστε πάντα τον θεράποντα ιατρό σας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια