Header Ads Widget

Ashwagandha-Βιθανία: Το αρχαίο Ινδικό Superherb που αναζωογονεί το σώμα και τον εγκέφαλό σας από το εσωτερικό σας.!!


Ashwagandha-Βιθανία: Το αρχαίο Ινδικό Superherb που αναζωογονεί το σώμα και τον εγκέφαλό σας
από το εσωτερικό σας.!!
Ashwagandha, επίσης γνωστό ως ινδικό ginseng ή χειμωνιάτικο κεράσι, κάνει σχεδόν τα πάντα όταν πρόκειται για τη βελτίωση της υγείας.
Κυριολεκτικά. Επιδρά θετικά σχεδόν σε κάθε σύστημα του σώματος, γι 'αυτό και οι φωτισμένοι αρχαίοι ιεροί ινδουιστές ρίσι - το θεωρούσαν ένα από τα ωραιότερα φυτικά φάρμακα που είναι γνωστά στον άνθρωπο. για πάνω από 4.000 χρόνια στην Ayurvedic ιατρική παράδοση στην Ινδία, το Ashwagandha είναι ένα από τα πιο ισχυρά αδενογενή βότανα στον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι αποκαθιστά την ισορροπία στο σώμα και στο νου ανεξάρτητα από το ποιο στάδιο ασθένιας βρίσκεται.!!
Αναζωογόνηση, μακροζωία και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Εάν είστε ανήσυχοι, ο Ashwagandha θα σας ηρεμήσει. αν είστε συνεχώς κουρασμένοι, η Ashwagandha θα ενισχύσει την ενέργεια και την αντοχή σας. Είναι σχεδόν σαν το βότανο να έχει μια βαθιά νοημοσύνη που ξέρει πώς ακριβώς το σώμα σας χρειάζεται για την ισορροπία και σας δίνει ακριβώς αυτό. Για το λόγο αυτό και περισσότερο, θεωρείται ότι είναι μια rasayana στην παράδοση της Αγιουρβέδα, η οποία μεταφράζεται χαλαρά σε « αναζωογονητικό βότανο ». Στην πραγματικότητα, επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει σαφώς ότι επεκτείνει τη διάρκεια ζωής σε ποντίκια (κάτι που συνήθως υποδηλώνει παρόμοια αποτελέσματα στα περισσότερα θηλαστικά ) και μειώνει τους κεντρικούς τύπους ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων στους ανθρώπους.
Επίσης, διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει την παραγωγή και τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν την ασθένεια και αυξάνει τα επίπεδα υπεροξειδιο δισμουτάσης και υπεροξειδάσης γλουταθειόνης, δύο από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά και ουσίες που προάγουν την υγεία γνωστές στον άνθρωπο.
Ιδιότητες βελτίωσης της μακροζωίας. Όμως, εκειπου  τα οφέλη της Ashwagandha πραγματικά λάμπουν είναι οι επιπτώσεις της στον εγκέφαλο, τα νευρικά και ενδοκρινικά συστήματα και την ικανότητά της να φέρνει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σε ισορροπία και αρμονία.
Θετικές επιδράσεις στη διάθεση και το άγχος
Ένα από τα πιο βραβευμένα οφέλη της Ashwagandha είναι τα θετικά αποτελέσματά της στο άγχος, το άγχος και τη διάθεση. Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη ενός εκχυλίσματος υψηλής δραστικότητας του Ashwagandha για πέντε ημέρες παρήγαγε αποτελέσματα ανακούφισης άγχους,είναι τόσο ισχυρό όσο η sedative prescription lorazepam και αντικαταθλιπτικά αποτελέσματα παρόμοια με εκείνα του συνταγογραφούμενου αντικαταθλιπτικού φαρμάκου imipramine, χωρίς καμία από τις αρνητικές επιδράσεις ή το δυναμικό εθισμού. Το Ifania somnifera αποδείχθηκε επίσης ότι μειώνει τις επιπτώσεις που έχει το άγχος στον εγκέφαλο έως και 80% ή περισσότερο, καθιστώντας το ένα βότανο κλειδί για όποιον αισθάνεται εξάντληση ή ζει και εργάζεται σε περιβάλλον υψηλής πίεσης. Στην πραγματικότητα, το Ashwagandha έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, μια βασική ορμόνη που σχετίζεται με το άγχος, κατά 26% κατά μέσο όρο.
Αναγέννηση του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος
Αλλά γίνεται ακόμα καλύτερο από αυτό. Μια πρώτης τάξεως ζωής-εκτεινόμενη βότανο , ένα από τα οφέλη Ashwagandha είναι ότι έχει επίσης δειχθεί σε ερευνητικές μελέτες σε πανεπιστήμια στην Ιαπωνία για την ανάπλαση των νευρικών κυττάρων και την ανάπτυξη δενδρίτη σε όλο τον εγκέφαλο και το σώμα, καθιστώντας το ένα πρώτης γραμμής θεραπεία σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως η Το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον και μια ουσία που ενισχύει την βιοποικιλότητα για όσους αναζητούν σημαντική ώθηση στην υγεία. Το Ashwagandha βελτιώνει επίσης την επικοινωνία μεταξύ των νευρικών κυττάρων και διεγείρει το σώμα να θεραπεύει τη βλάβη του νευρικού συστήματος.

Βαθύ ύπνο και ενισχυμένη νευρογνωστικότητα
Το Ashwagandha είναι επίσης μια φυτική θεραπεία για την αϋπνία και την αϋπνία. εκχυλίσματα υψηλής δραστικότητας του φυτού έχουν δείξει μια αξιοσημείωτη ικανότητα να προκαλέσει βαθύ, ξεκούραστο ύπνο χωρίς πρωί πονοκέφαλο που συνδέεται με πολλά βότανα και φαρμακευτικά φάρμακα.
Ισορροπημένες ορμόνες και αυξημένη σεξουαλική ζωτικότητα.
Μια από τις πιο απίστευτες πτυχές και τα οφέλη του Ashwagandha είναι ότι μπορεί να βοηθήσει άτομα με υπερ-ενεργά και υπογλυκαιμικά προβλήματα του θυρεοειδούς. Έχει αποδειχθεί σε πολλαπλές μελέτες για την ομαλοποίηση των επιπέδων της θυρεοειδικής ορμόνης, ανεξάρτητα από το ποιο τέλος του φάσματος πέφτετε. Το ίδιο ισχύει και για τα επινεφρίδια, τα οποία επηρεάζουν ιδιαίτερα τη συνολική υγεία και την ψυχολογική σας ισορροπία. Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, τα ισορροπημένα ή υποσιτικά αδρεναλίδια προκαλούν κόπωση, φόβο, άγχος, ανησυχία και αδυναμία. Συνεπώς, τα θετικά οφέλη και τα αποτελέσματα της Ashwagandha στην υγεία και τη λειτουργία των επινεφριδίων τείνουν να αντιστρέφουν αυτά τα θέματα και να παράγουν ενέργεια, θετική διάθεση , αυτοπεποίθηση και ειρήνη.
Ψυχοπνευματικές επιδράσεις
Στην φιλοσοφία της Αγιουρβέδα, ένα από τα οφέλη της Ashwagandha είναι ότι λέγεται ότι αυξάνει την κυκλοφορία των ojas, χαλαρά μεταφρασμένη ως ενεργειακή δύναμη της ζωής, η οποία είναι η ζωτική λεπτή ενέργεια στην οποία μετατρέπεται το φαγητό και που τροφοδοτεί το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα μας. Σε σχέση με την ιδέα του Jing (ζωτικής ουσίας) στην κινεζική ιατρική, ο Ashwagandha αποκαθιστά τις δύο θεμελιώδεις ενέργειες στο σώμα, γεγονός που αυξάνει τη γενική ευημερία και έχει ως αποτέλεσμα την κυριολεκτική αναγέννηση και ανανέωση του σώματος από μέσα προς τα έξω .

Οι ασκούμενοι της Ayurvedic έχουν επίσης παραδοσιακά χρησιμοποιήσει την Ashwagandha για να εξισορροπήσει, να ενισχύσει και να ανοίξει το ριζικό τσάκρα, καθιστώντας το ένα χρήσιμο βότανο για να υποστηρίξει διάφορες πνευματικές πρακτικές που ασχολούνται με την Kundalini και εξισορρόπηση των ενεργειακών συστημάτων του σώματος.
Το Ashwagandha είναι ένα απίστευτο βότανο, αλλά δεν πρέπει ποτέ να χορηγείται σε έγκυες γυναίκες. Τα διάφορα χημικά συστατικά του Withania somnifera μπορούν να οδηγήσουν σε αποβολή του εμβρύου. Κάπως ειρωνικά, χρησιμοποιείται συχνά για τη διόρθωση της στειρότητας, αλλά η χρήση της πρέπει να διακόπτεται μόλις η γυναίκα  μεινει εγκυος.
πηγη: https://www.consciouslifestylemag.com/ashwagandha-benefits-withania/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια