Header Ads Widget

Διάβασε!Βότανα ελιξηρια,και πηγη μακροζωιας για τα γηρατειά και ενίσχυση της τρίτης ηλικίας


Βότανα ελιξηρια,και πηγη μακροζωιας για τα γηρατειά και ενίσχυση της τρίτης ηλικίας

Καθώς γερνάμε, η “φωτιά” μέσα μας λάμπει λιγότερο έντονα και η ζωτικότητά μας εξασθενεί σιγά σιγά. Πολλά φαρμακευτικά βότανα είναι, κατά ιδανικό τρόπο, κατάλληλα για τη θεραπεία προβλημάτων που αρχίζουν να εμφανίζονται όταν οι άνθρωποι πλησιάζουν τα 50-60 έτη της ηλικίας τους, όπως προβλήματα του κυκλοφορικού, εξασθένηση της πεπτικής λειτουργίας και κακή μνήμη.


Τα βότανα που συνιστώνται, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής υγείας, προλαμβάνοντας ή μειώνοντας τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, τα οποία συχνά αποδεχόμαστε ως αναπόφευκτη συνέπεια των γηρατειών.
1. Δαμάσκηνο: Επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης
Το δαμάσκηνο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και είναι πλούσιο σε κάλιο, σίδηρο, φυτικές ίνες και βιταμίνες Α, B3, B6. Το κάλιο βοηθά στον έλεγχο της πίεσης του αίματος, η Β6 προστατεύει την καρδιά, η Βιταμίνη Α διατηρεί νεανικό δέρμα και ο σίδηρος μας δίνει ενέργεια.
2. Μάραθος: Προλαμβάνει τη γήρανση των αρτηριών
Πλούσιος σε κάλιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη C, φολικό οξύ και φυτοθρεπτικά συστατικά (ρουτίνη, ανιθόλη) που βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών. Οι φυτικές ίνες μειώνουν τη χοληστερίνη, ενώ το φολικό οξύ αποσοβεί τον κίνδυνο παθήσεων που συνδέονται με την καρδιά. Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της γήρανσης των αρτηριών, αλλά και βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σύστηματος.

3. Ηλιόσπορος για ελαστικό και νεανικό δέρμα
Πλούσιος σε Βιταμίνη Ε, Β-βιταμίνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, σελήνιο, ψευδάργυρο και λιπαρά οξέα Ωμέγα-6. Οι ηλιόσποροι βοηθούν στη μείωση των καρδιακών παθήσεων και των φλεγμονών, συμβάλλουν στην υγιή δομή των οστών αλλά και στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
4. Κριθάρι: Μας κάνει νέους
Το κριθάρι περιέχει β-βιταμίνες, βιταμίνη Ε, σελήνιο και φυτικές ίνες. Είναι ένα δυνατό «όπλο» κατά της γήρανσης, αφού με την αντιοξειδωτική του δράση καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Το κριθάρι δυναμώνει, βοηθά στο δέρμα και τα μαλλιά, θεωρείται ότι διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες και προλαμβάνει τις παθήσεις της καρδιάς.

5. Νεροκολοκύθα: Προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση
Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και καροτονοειδή. Μειώνει την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων αλλά και παθήσεων που συνδέονται με τα μάτια. Ακόμη βοηθά στον περιορισμό των βλαβερών συνεπειών του ήλιου στο δέρμα που μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση λόγω της υψηλής ποσότητας βήτα καροτίνης που περιέχει.
6. Αγγελική: Κατά των ελεύθερων ριζών
Η αγγελική εμποδίζει την ανάπτυξη των ελεύθερων ριζών στις οποίες και οφείλεται η πρόωρη γήρανση. Ανάμεσα σε άλλα βοηθά στη γονιμότητα και παίζει σημαντικό ρόλο στην εμμηνόπαυση αφού μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα της.
7. Εχινάκεια: Για νεανικό δέρμα
Το βότανο αυτό έχει αντιγηραντικές ιδιότητες δίνοντας παράλληλα στο δέρμα την σύσφιξη που χρειάζεται και διατηρώντας το σφριγηλό παρά το πέρασμα των ετών. Ανάμεσα σε άλλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει μολύνσεις και κρυολογήματα.
8. Νυχτολούλουδο: «Όπλο» κατά καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου
Το νυχτολούλουδο, εκτός από τις αντιγηραντικές ιδιότητες που διαθέτει μπορεί να βοηθήσει στο έκζεμα, στη διαβητική νευροπάθεια αλλά και σε σοβαρά προβλήματα υγείας όπως αυτά που συνδέονται με την καρδιά, αλλά και με διάφορους τύπου καρκίνου. Μεταξύ άλλων βοηθάει στους πόνους περιόδου.
9. Τσιμισιφούγκα:
Είναι πολύτιμο βότανο των Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής. Σήμερα χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα αντιγήρανσης. Ενεργοποιεί το θυρεοειδή, τους σεξουαλικούς αδένες (παράγουν οιστρογόνα και τεστοστερόνη) και τους επινεφριδικούς αδένες. Ανάμεσα σε άλλα η Τσιμισιφούγκα βοηθά στην αντιμετώπιση της ξηρότητας του κόλπου, αλλά και της εμμηνόπαυσης.
10. Τζίνγκο Μπιλόμπα: Για καλύτερη μνήμη και συγκέντρωση
Το βότανο μπορεί να βελτιώσει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο πράγμα που είναι σημαντικό καθώς γερνάμε. Μπορεί ακόμη να φτιάξει τη διάθεση, να βελτιώσει τη μνήμη και να μειώσει προβλήματα όπως ζαλάδα και εμβοές. Τέλος δίνει περισσότερη πνευματική διαύγεια σε άτομα με Αλτσχάιμερ.
Πηγή: http://www.bioathens.com/makrozoia-me-votana/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια