Header Ads Widget

Γιατροσόφια της γιαγιάς που όντως “πιάνουν”.


 

Μπορεί η γιαγιά σου να μην είχε το Internet για να ψάχνει για τις καλύτερες μεθόδους ώστε να γιατρέψει μια ασθένεια, αλλά ήξερε πώς με υλικά που είχε σπίτι της να ανακουφίζει τον πόνο της οικογένειάς της. Μπορεί το ξεμάτιασμα να μην ξέρουμε εάν όντως λειτουργεί, ωστόσο πολλά από τα γιατροσόφια των παππούδων μας έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μπορούν να καταπραύνουν τον πόνο που προκαλούν πολλές απλές ασθένειες.


Αυτί βουλωμένο: Αν το αυτί μας βουίζει και δεν ακούμε καλά, από συγκέντρωση κηρήθρας στο εσωτερικό του, η λύση για να απαλλαγούμε από την κηρήθρα, είναι να βάλουμε στο αυτί μας ένα κομμάτι βαμβάκι, αφού το μουλιάσουμε σε ½ κουταλάκι ελαιόλαδο.
Aφήνουμε το βαμβάκι όλη τη νύχτα και το πρωί ξεπλένουμε το αυτί μας με χυμό λεμονιού.
Επαναλαμβάνουμε για 4 - 5 μέρες και αν το αυτί μας συνεχίσει να είναι βουλωμένο, τότε του κάνουμε μια πλύση με χλιαρό νερό.
Προσοχή, αυτή η θεραπεία κάνει μόνο, αν το πρόβλημα οφείλεται στην κηρήθρα και απαγορεύεται αν έχουμε πάθει διάτρηση του τυμπάνου.

Άγχος: Aν δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε, η λύση είναι ο φρέσκος βασιλικός.
Bάζουμε 50 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού σε 1 λίτρο κρύο νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 10 λεπτά.
Αφού κρυώσει το αφέψημα, πίνουμε 3 - 4 φλιτζάνια την ημέρα.

Ακμή και μαύρα στίγματα: Τα καλύτερα φυσικά φάρμακα για να καταπολεμήσουμε τα αντιαισθητικά σπυράκια και να καταπραΰνουμε τον ερεθισμό του δέρματος που προκαλεί η ακμή, είναι ο χυμός λεμονιού, η ντομάτα και μείγμα χαμομηλέλαιου και βαλσαμέλαιου.
Κόβουμε φέτες λεμονιού και τρίβουμε με αυτές τα σημεία που θέλουμε.
Αλλιώς, πλένουμε καλά μια ώριμη ντομάτα χωρίς φάρμακα, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την απλώνουμε για 15΄, σε καλά καθαρισμένο πρόσωπο.
Μετά, πλένουμε το πρόσωπό μας με ένα φυσικό σαπούνι με ουδέτερο pH και σκουπιζόμαστε.
Για συστηματική αντιμετώπιση, βάζουμε κάθε μέρα φέτες ντομάτας, για 15 λεπτά το πρωί και ξανά πάλι το βράδυ, όπου υπάρχουν σπυράκια.

Τελευταίος τρόπος και καλύτερος, είναι η χρήση μείγματος λαδιών, από χαμομήλι και βάλσαμο, που το απλώνουμε στην προβληματική περιοχή, κάθε βράδυ, μέχρι να θεραπεύσουμε το πρόβλημα. 

Άμμος και πέτρες στο ουροποιητικό σύστημα και στη χολή: Το πιο αποτελεσματικό φυσικό «φάρμακο», για την καταπολέμηση των λίθων, είναι το λαδολέμονο.
Το φτιάχνουμε με ίση ποσότητα χυμό λεμονιού και βιολογικό έξτρα 
παρθένο ελαιόλαδο και πίνουμε καθημερινά, μια κουταλιά της σούπας, 10' λεπτά πριν από τα 2 κυρίως γεύματα, αφού το ανακατέψουμε καλά, μέχρι να γίνει γαλακτώδες. Για τις πέτρες στο ουροποιητικό, (νεφρά, ουρητήρες, ουροδόχος κύστη, ουρήθρα), ένα δεύτερο φάρμακο, είναι η μαγειρική σόδα, (1 κοφτό κουτάλι του γλυκού, διαλυμένο σε 1 κρασοπότηρο νερό, μετά το μεσημεριανό φαγητό), την οποία όμως, θα πρέπει να την πίνουμε μόνον αφού κάνουμε τρεις διαδοχικούς ελέγχους στο pΗ των ούρων και διαπιστώσουμε ότι δεν είναι αλκαλικά. Σε αντίθετη περίπτωση, αντί να εμποδίσουμε, βοηθάμε το σχηματισμό της πέτρας.

Άφθα στο στόμα ή πρησμένες αμυγδαλές: Φτιάχνουμε αφέψημα με φασκόμηλο και κάνουμε γαργάρες.

Γρίπη: Πίνουμε πολλούς φυσικούς χυμούς, λεμονάδα ή πορτοκαλάδα, περίπου ένα ποτηράκι κάθε 2 ώρες. Επίσης βοηθάει πολύ, ο καλός αερισμός του χώρου.

Διάρροια: Ανακατεύουμε ένα κουταλάκι ωμό ελληνικό καφέ, με το χυμό μισού λεμονιού και το πίνουμε.

Δόντια και ούλα: Για να φτιάξουμε τη δική μας οδοντόκρεμα, ανακατεύουμε 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, με ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό. Προσθέτουμε όσο χυμό λεμονιού χρειαστεί, για να το κάνουμε μια παχύρευστη πάστα και τη χρησιμοποιούμε όπως του εμπορίου.
Εναλλακτικά, κάνουμε πλύσεις στο στόμα με ένα μείγμα αλατιού και σόδας φαγητού (σε ίσα μέρη διαλυμένα στο νερό). Αυτό το διάλυμα δυναμώνει τα ούλα, λευκαίνει τα δόντια και διατηρεί την αναπνοή μας καθαρή.

Δυσάρεστη αναπνοή: Η κακοσμία του στόματος, συχνά οφείλεται σε βακτηριδία που βρίσκονται στο στομάχι. Η λύση για να τα καταπολεμήσουμε, είναι να φάμε γιαούρτι, ώστε οι γαλακτοβάκιλοι που περιέχει να καταστρέψουν τα βακτήρια και να σταματήσει η κακοσμία στην αναπνοή.

Εγκαύματα: Απαραίτητα ξεπλένουμε για 3' - 5' με δροσερό νερό το καμμένο σημείο. Έπειτα, αν έχουμε λάχανο, παίρνουμε ένα φύλλο, το ξεπλένουμε και το στρώνουμε πάνω στο καμένο σημείο. Μόλις το φύλλο ζεσταθεί το αλλάζουμε και επαναλαμβάνουμε μια - δυο φορές ακόμη.
Με αυτόν τον τρόπο, επειδή τα λάχανα έχουν την ιδιότητα να τραβάνε το κάψιμο, μπορεί να μην μας μείνει καθόλου σημάδι.
Αφού δροσίσουμε το έγκαυμα, το ξεπλένουμε, το στεγνώνουμε ταμποναριστά, και το αλείφουμε με 
βαλσαμέλαιο (σπαθέλαιο).
Στη συνέχεια το αλείφουμε με 
κηραλοιφή.
 

Κρέμα χεριών από κερί και δεντρολίβανο: Είναι φτιαγμένη από κερί και δεντρολίβανο, προκειμένου να εκμεταλευτούμε τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
Χρησιμοποιήται για να προστατεύει τα χέρια μας από τα σκασίματα που προκαλεί το κρύο, ενώ βοηθάει να αντιμετωπιστούν ερεθισμοί και φλεγμονές,
 χαρίζοντας παράλληλα, πολύ απαλό δέρμα.

Κρυολόγημα: Βάζουμε στο στήθος ή καλύτερα στο λαιμό μας, ένα πανί βρεγμένο με οινόπνευμα.

Λόξυγκας: Αν φάμε λίγη ζάχαρη, πάει το χικ -χικ.

Μαλλιά θαμπά και άτονα: Στο λούσιμο, πριν το τελευταίο ξέβγαλμα, κάνουμε μασάζ στα μαλλιά μας με ένα κρασοπότηρο δυνατό ξύδι, για περίπου 5΄ ή και περισσότερο.

Μάτια κουρασμένα: Τα μάτια ανακουφίζονται όταν τους βάλουμε κομπρέσες με χαμομήλι. Εναλλακτικά, ένα κουταλάκι αλάτι διαλυμένο σε λίγο νερό, κάνει πολύ καλό στα μάτια μας. Το χρησιμοποιούμε για να τα ξεπλύνουμε (εξωτερικά).

Μπουκωμένη μύτη: Το "φάρμακο είναι ένα, το αλατόνερο.
Βράζουμε ένα ποτήρι νερό, με μισό κουταλάκι αλάτι για 3΄ λεπτά. Αφού κρυώσει, με μια σύριγγα αφού βγάλουμε τη βελόνα, ή με ένα στογονόμετρο, το ενσταλάζουμε στην μύτη.
Ρίχνουμε 3 με 4 σταγόνες σε κάθε ρουθούνι, τέσσερις με πέντε φορές την ημέρα. Είναι γνωστό ότι το αλατόνερο, έχει αντισηπτικές και βλεννολυτικές ιδιότητες.


Νυχτερινή ενούρηση στα παιδιά: Αν το παιδί μας «λερώνει» το κρεβάτι του, ενώ δεν είναι πια σε ηλικία που να δικαιολογεί τέτοια ατυχήματα, πριν καταφύγουμε στο γιατρό, μπορούμε δοκιμάσουμε μια θεραπεία με μέλι.
Για μια εβδομάδα, πριν πέσει για ύπνο, του δίνουμε από 1 κουταλάκι μέλι. Το μέλι, απαλύνει τον εκνευρισμό που του προκαλεί η σκέψη ότι μπορεί να ξανασυμβεί το δυσάρεστο περιστατικό, ενώ η σύστασή του θα βοηθήσει τον οργανισμό του να κατακρατήσει τα υγρά μέχρι το πρωί.


Ουρολοίμωξη: Στα πρώτα συμπτώματα, διαλύουμε ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ½ κρασοπότηρο νερό και το πίνουμε μία φορά την ημέρα, μετά το φαγητό.
Η παρουσία της μαγειρικής σόδας στο σώμα μας, μειώνει την ικανότητα των βακτηρίων να πολλαπλασιάζονται. 

Πόδια που μυρίζουν: Φτιάχνουμε αφέψημα φασκόμηλου και κάνουμε ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο.

Ποδόλουτρο
: Για να ξεκουράσουμε τα πόδια μας, κάνουμε ποδόλουτρο σε χλιαρό αλατόνερο και ξεπλένουμε με δροσερό νερό.

Πονόδοντος: Μπορούμε να βάλουμε ένα βαμβακάκι με λίγο γαρυφαλέλαιο στο χαλασμένο δόντι. Προσοχή στη χρήση, γιατί λέγεται ότι το γαρυφαλέλαιο χαλάει τα δόντια.

Πόνος στην κοιλιά: Όταν πονάει η κοιλιά μας, κάνουμε επάλειψη με ελαιόλαδο.

πηγη https://faghta-giagias.blogspot.com/2012/07/blog-post_4328.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια