Header Ads Widget

Θαυματουργά γιατροσόφια.

 


Oι μυστικές συνταγές των παλαιοτέρων αποτέλεσαν την αφορμή για τη δημιουργία αρκετών σύγχρονων φαρμάκων όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί φαρμακολόγοι.

Ας θυμηθούμε μερικά θαυματουργά γιατροσόφια

Βότκαγια τη δυσοσμία των ποδιών

Αν σας τελείωσε το καθαρό οινόπνευμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότκα. Βάλτε μια ποσότητα σε μια πετσέτα και τρίψτε τα πόδια σας. Δρα αντισηπτικά, τραβά την υγρασία και εξαλείφει τα βακτήρια και τους μύκητες που προκαλούν την οσμή.

 

Άσπρο ξύδι για μύτη που αιμορραγεί

Βάλτε μερικές σταγόνες μηλόξυδο σε ένα κομμάτι βαμβάκι και βάλτε το προσεκτικά στο ρουθούνι.

Άγχος:Aν πριν από ένα διαγωνισμό ή κάποιο άλλο αγχογόνο γεγονός δεν μπορείτε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε, αναζητήστε τις κατευναστικές και υπνωτικές ιδιότητες του φρέσκου βασιλικού. Bάλτε 25 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού σε 1/2 λίτρο κρύο νερό και αφήστε το αφέψημα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 10 λεπτά. Αφού κρυώσει το αφέψημα, πιείτε 3-4 φλιτζάνια μέσα στην ημέρα. Έτσι, όταν έρθει η ώρα του ύπνου, θα μπορέσετε εύκολα να κοιμηθείτε. Αν η νευρικότητα και το άγχος σας είναι πολύ έντονα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία αυτή αρκετές ημέρες πριν.

Αϋπνία: Αν έχετε δύσκολο ύπνο ή ξυπνάτε στη μέση της νύχτας και δεν μπορείτε να ξανακοιμηθείτε, επωφεληθείτε από τις ηρεμιστικές και υπνωτικές ιδιότητες του μαρουλιού. Bράστε τα φύλλα ενός βιολογικού μαρουλιού σε 1/2 λίτρο νερό για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Πριν κοιμηθείτε, πιείτε αφού το σουρώσετε μια μεγάλη κούπα από το υγρό. . Αυτό το γιατροσόφι, σε μικρότερη ποσότητα, μπορείτε ΝΑ ΤΟ χρησιμοποιήσετε ΚΑΙ ΣΤΑ Παιδιά

 

 

 

Αδυναμία – Ατονία: Νιώθετε αδυναμία και κόπωση; Yπάρχει ένα κλασικό γιατροσόφι που θα σας δώσει άμεσα την ενέργεια που σας λείπει. Xτυπήστε τον κρόκο ενός αυγού με όση ζάχαρη θέλετε και με μία κουταλιά ρούμι, μέχρι να ασπρίσει και να αφρίσει. Στη συνέχεια, ρίξτε από πάνω ένα ποτήρι γάλα ή νερό ζεστό και πιείτε το ρόφημα. H λεκιθίνη που περιέχει ο κρόκος θα σας δυναμώσει, ενώ το αλκοόλ από το ρούμι θα επιδράσει διεγερτικά και τονωτικά στον οργανισμό σας. Αν νιώθετε αδυναμία και ατονία, μια θεραπεία με ωμό λάχανο θα σας αναζωογονήσει και θα σας δυναμώσει. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες (με πρώτη και καλύτερη τη βιταμίνη C), το λάχανο έχει θαυμάσια τονωτικά αποτελέσματα. Aν, λοιπόν, αναρρώνετε από μια ίωση και νιώθετε καταβολή των δυνάμεών σας, το καλύτερο φάρμακο είναι να τρώτε ένα μπολ λαχανοσαλάτα 2 φορές την ημέρα, για 3-4 ημέρες.

 

 

 

Αποτοξίνωση: Αν θέλετε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλει τις τοξίνες, αγοράστε βιολογικά κεράσια και φυλάξτε τα κοτσάνια τους. H θεραπεία αποτοξίνωσης με αυτά είναι απλή. Bάζετε 30 γρ. κοτσάνια κερασιών στο μπλέντερ, ύστερα τα ρίχνετε σε 1 λίτρο κρύο νερό, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν για μισή περίπου ώρα. Πίνετε 1 ποτήρι από αυτό το αφέψημα πρωί και βράδυ, κατά προτίμηση ανάμεσα στα γεύματα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 15 μέρες ή 3 εβδομάδες και πρέπει να την επαναλαμβάνετε κάθε 3 μήνες. Tα φλαβονοειδή και τα άλατα καλίου που περιέχουν τα κοτσάνια καθαρίζουν το αίμα και ενεργοποιούν το ουροποιητικό, εξαγνίζοντας, με ήπιο και φυσικό τρόπο, ΤΟΝ οργανισμό

Μαύρη σοκολάτα για το βήχα

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η θεοβρωμίνη που περιέχεται στη σοκολάτα είναι πιο αποτελεσματική από την κωδεΐνη στην καταστολή του επίμονου βήχα.

 

Σέλινο για την κακή αναπνοή

Το σέλινο εξουδετερώνει άμεσα τις άσχημες οσμές του στόματος και είναι και νόστιμο.

 

Μαγειρική σόδα για αγκίδες

Αναμίξτε μαγειρική σόδα και νερό και εφαρμόστε την πάστα που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια του δέρματος. Η σόδα σπρώχνει την αγκίδα μέσα από το δέρμα ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα.

 

Ζεστό νερό για ημικρανίες

Μουλιάστε τα πόδια και τα χέρια σας σε ζεστό νερό, διατηρώντας παράλληλα μια κρύα κομπρέσα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας (μια βρεγμένη με παγωμένο νερό ή ένα σακούλι κατεψυγμένο αρακά). Η θερμότητα στα άκρα αντλεί το αίμα από το κεφάλι, ανακουφίζοντας αρκετά από τα συμπτώματα του πονοκεφάλου.

Γρίπη: Oι φαρμακευτικές ιδιότητες του τζίντζερ (πιπερόριζα)-που εδώ και αιώνες αντιμετωπιζόταν ως πανάκεια στην Aνατολή-σήμερα πια αναγνωρίζονται και από τη Δύση. Aν γυρίσατε στο σπίτι σας και νιώθετε τα προεόρτια της γρίπης να σας τριγυρίζουν, ιδιαίτερα μάλιστα αν έχετε κομμάρες και μυϊκούς πόνους, κάντε, πριν πέσετε για ύπνο, ένα 15λεπτο καυτό ποδόλουτρο με 1-2 ρίζες φρέσκου τζίντζερ ή 2-3 κουταλάκια τζίντζερ σε σκόνη . Στην περίπτωση που η γρίπη σας έχει καθηλώσει, θυμηθείτε να πίνετε φυσικούς χυμούς πορτοκαλιού και να τρώτε την παλιά, καλή, ζεστή κοτόσουπα της γιαγιάς: κοτόπουλο χωρίς πέτσα, ξάφρισμα, ξαναβράσιμο με πατάτες, κρεμμύδι, σέλινο, καρότο, μαϊντανό και ραπανάκια. Μπορείτε επίσης να πολτοποιήσετε το μίγμα.Grandpa_Grandma

Πηγη:https://apotis4stis5.com/life/37347-thaymatoyrga-giatrosofia-giagias

Πηγη: https://www.itrofi.gr/diatrofi/ygieini/article/1308/apisteyta-giatrosofia-apo-spiti

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια