Header Ads Widget

Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την ισχυρή προστατευτική δράση του εκχυλίσματος της ,έναντι της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης ,γεγονός που δείχνει ότι έχει έμμεσα και καρδιο-προστατευτικές ιδιότητες.

ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ.Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα έχει πιστοποιήσει πολλά από τα οφέλη της κατανάλωσης μαστίχας


που εικάζαμε πως υπάρχουν, ενώ έχει φανερώσει και άλλα που δεν γνωρίζαμε.

Η χημική σύσταση της ρητίνης και του μαστιχέλαιου έχει αναλυθεί και κάποια συστατικά έχουν απομονωθεί και ταυτοποιηθεί. Παρ' όλα αυτά, η ακριβής σύνθεση της μαστίχας Χίου δεν είναι ακόμα γνωστή. Μία γενική εκτίμηση δείχνει ότι η μαστίχα και το μαστιχέλαιο περιέχουν τουλάχιστον 70 ουσίες οι οποίες επιδεικνύουν πολυάριθμες φαρμακευτικές ιδιότητες.
Ιδιότητες και οφέλη.
Σημαντική ερευνητική δραστηριότητα έχει πραγματοποιηθεί γύρω από την αντιμικροβιακή δράση του αιθέριου ελαίου της μαστίχας – μαστιχέλαιο. Στις μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, διερευνάται ο περιορισμός του ρυθμού αύξησης αλλά και η θανάτωση μικροβίων, βακτηρίων και παθογόνων μικροοργανισμών, όταν στα υποστρώματα ανάπτυξης έχει προστεθεί μαστιχέλαιο, το αιθέριο έλαιο της μαστίχας Χίο.
1. Έχει έμμεσες καρδιο-προστατευτικές ιδιότητες

Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την ισχυρή προστατευτική δράση του εκχυλίσματος της μαστίχας Χίου έναντι της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης ("κακής" χοληστερόλης), γεγονός που δείχνει ότι έχει έμμεσα και καρδιο-προστατευτικές ιδιότητες.

2. Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες

Το αιθέριο έλαιο της μαστίχας Χίου, φαίνεται ότι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες έναντι σε βακτήρια καθώς και σε παθογόνους μικροοργανισμούς.

3. Χαρίζει "δροσερή" αναπνοή

Ερευνητικά δεδομένα έχουν επιβεβαιώσει τη συμβολή που έχει αυτό το "μαγικό" δάκρυ στην πρόληψη της τερηδόνας και των περιοδοντικών παθήσεων καθώς και στην αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

4. Παλεύει τη γήρανση

Εκτός από τη χρήση της στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική κυρίως για το άρωμα ή τη γεύση που δίνει, σε πρόσφατες προσπάθειες και στην Ελλάδα, η μαστίχα έχει χρησιμοποιηθεί πετυχημένα και στην κοσμετολογία, εξαιτίας του ότι κάποιες από τις ουσίες της έχουν αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.

5. Βοηθάει τη σεξουαλική υγεία

Κάποια στοιχεία αλλά και η παράδοση, συνδέουν τη μαστίχα Χίου με την καλύτερη σεξουαλική υγεία.
Η δράση της Μαστίχας στην πρόληψη και θεραπεία παθήσεων του πεπτικού συστήματος
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα σύγχρονων επιστημονικών μελετών, που σχετίζονται με την θεραπευτική δράση της μαστίχας σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος. Ήδη από την αρχαιότητα ήταν γνωστό ότι η μαστίχα της Χίου αποτελούσε δραστικό συστατικό για την ανακούφιση από πόνους του στομάχου π.χ. γαστρικές διαταραχές, προβλήματα δυσπεψίας, γαστραλγίες, καθώς και πεπτικά έλκη. Στη σύγχρονη εποχή, επιστημονικές, εργαστηριακές αλλά και κλινικές μελέτες έρχονται να επιβεβαιώσουν την παραπάνω σημαντική δράση της μαστίχας Χίου. Οι πρώτες ερευνητικές προσπάθειες πραγματοποιήθηκαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και κλινικές του αραβικού κόσμου, περιοχές που η χρήση της μαστίχας Χίου ήταν και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη ακόμα και σε ιατροσόφια και συνταγές της πρακτικής ιατρικής.
Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε γιατροί. Όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας, έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Σε προβλήματα υγείας σας, να συμβουλεύεστε πάντα τον θεράποντα ιατρό σας.
πηγη:  https://www.gummastic.gr/el/mastixa-chiou/idiotites-kai-ofeli

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια