Header Ads Widget

Φυσικές θεραπείες υγείας για παιδιά,και για μεγαλους.


 

Φυσικές θεραπείες υγείας για παιδιά,και για μεγαλους.

Ξέρετε ότι το τζελ αλόης βέρα είναι μια φθηνή σπιτική θεραπεία για το πόδι του αθλητή;

Το μελι έχει χρησιμοποιηθεί ως σπιτική θεραπεία εδώ και αιώνες για να βοηθήσει στην ανακούφιση ορισμένων από τα συμπτώματα που σχετίζονται με ένα κοινό κρυολόγημα.

Μια αποτελεσματική σπιτική θεραπεία που χρησιμοποιεί το σκόρδο για τη θεραπεία της επιληψίας είναι το βράσιμο νερό, το γάλα και οι θρυμματισμένες σκελίδες σκόρδου.


Είτε το παιδί σας έχει πόνο στην κοιλιά, βουλωμένη μύτη ή τσίμπημα ζωύφιου, οι γιατροί λένε ότι οι παλιές θεραπείες στο σπίτι είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος για να το βοηθήσετε να νιώσει καλύτερα γρήγορα. Αυτές οι δοκιμασμένες στο χρόνο θεραπείες σπάνια έχουν παρενέργειες, δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα και χρησιμοποιούν αντικείμενα που πιθανώς έχετε ήδη στη διάθεσή σας. «Μερικά, όπως το τζίντζερ και το χαμομήλι, έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από επιστημονικές μελέτες ότι έχουν θεραπευτικά αποτελέσματα», λέει η Hilary McClafferty, MD, μέλος του προσωρινού τμήματος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής για τη συμπληρωματική, ολιστική και ολοκληρωμένη ιατρική.

Φυσικά, θα πρέπει πάντα να καλείτε τον παιδίατρό σας εάν το πρόβλημα του παιδιού σας φαίνεται σοβαρό. Αλλά την επόμενη φορά που το παιδί σας θα έχει έναν μικρό πόνο ή τραυματισμό, μπορείτε να βρείτε αυτές τις έξυπνες λύσεις σε όλο το σπίτι σας.


Μέλι και χυμός λεμονιού για τον πονόλαιμο
μέλι και χυμό λεμονιού

Το λεμόνι στεγνώνει τη συμφόρηση και το μέλι παρέχει μια καταπραϋντική επίστρωση, λέει ο Lane Johnson, MD, αναπληρωτής καθηγητής κλινικής οικογενειακής και κοινοτικής ιατρικής στο University of Arizona College of Medicine. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι μια κουταλιά μέλι ανακούφισε τον βήχα των παιδιών ακόμα καλύτερα από το φάρμακο για τον βήχα. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας από το καθένα, στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα μέχρι να ζεσταθεί (όχι ζεστό) και αφήστε το παιδί σας να καταπίνει το μείγμα ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά. Προσοχή: Το μέλι δεν είναι ασφαλές για μωρά κάτω του 1 έτους.


Τσάι χαμομηλιού για κολικούς
τσάι χαμομήλι

Η μητέρα του Peter Rabbit τον τάισε καταπραϋντικό τσάι χαμομηλιού στο κλασικό παραμύθι της Beatrix Potter και μπορείτε να το δώσετε στο μωρό σας για να χαλαρώσει τους εντερικούς μύες του και να το ηρεμήσει, λέει ο Dr. McClafferty, παιδίατρος στο Chapel Hill της Βόρειας Καρολίνας. Βράστε το τσάι για τέσσερα έως πέντε λεπτά, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτε ένα έως δύο ουγγιές σε ένα μπουκάλι. Μην δίνετε στο μωρό σας περισσότερες από τέσσερις ουγγιές την ημέρα, έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι θα έχει άφθονο χώρο στην κοιλιά του για μητρικό γάλα ή φόρμουλα.


Μαγειρική σόδα για τσιμπήματα ζωύφιων
Μαγειρική σόδα

«Η μανα μου έφτιαχνε μια πάστα μαγειρικής σόδας για μένα όταν ήμουν παιδί και όταν τη δοκίμασα στα δικά μου παιδιά, είπαν ότι σταματούσε τον κνησμό καλύτερα από τα προϊόντα που αγόραζα από το κατάστημα», λέει η Estelle Whitney, MD. μαιευτήριο σε ιδιωτικό ιατρείο στο Wilmington, Delaware. Η αλκαλική μαγειρική σόδα βοηθά στην εξουδετέρωση του όξινου οιδήματος, εξηγεί. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με αρκετό νερό ώστε να γίνει μια παχύρρευστη πάστα, αλείψτε το πάνω στις μπουκιές και αφήστε το να στεγνώσει.




Πιπέρι καγιέν για ρινορραγίες
πιπέρι καγιέν

Αυτό το μπαχαρικό βοηθά στην πήξη του αίματος και έχει χρησιμοποιηθεί για ιατρική χρήση σε πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, λέει η παιδίατρος Lillian Beard, MD, συγγραφέας του Salt in Your Sock and Other Tried-and-True Home Remedies. Κρατήστε το κεφάλι του παιδιού σας όρθιο και σφίξτε τα ρουθούνια του μαζί για αρκετά λεπτά. Στη συνέχεια, πασπαλίστε μια πρέζα αλεσμένο πιπέρι καγιέν σε μια βρεγμένη μπατονέτα και ταμπονάρετε μέσα στη μύτη στην περιοχή της αιμορραγίας. «Φαίνεται ότι μπορεί να τσούζει, αλλά, παραδόξως, δεν τσιμπάει», λέει ο Δρ Μπερντ.


Συρτάρι ανεπιθύμητης: κολλητική ταινία για κονδυλώματα
κολλητική ταινία

Η γκρι υφασμάτινη ταινία φαίνεται να ερεθίζει τα κονδυλώματα -- τα οποία μπορεί να είναι εκπληκτικά επίμονα -- και αναστέλλει την ανάπτυξή τους. Τοποθετήστε ένα μικρό κομμάτι στο δέρμα πάνω από τα κονδυλώματα του παιδιού σας, αλλά όχι τόσο σφιχτά ώστε να πονάει, λέει ο Δρ Τζόνσον. Αλλάξτε την κασέτα όποτε αρχίζει να παθαίνει. σε περίπου ένα μήνα, η μυρμηγκιά θα πρέπει να φύγει.


Ραβδί για σαπουνοφούσκες για το άγχος
ραβδί σαπουνοφούσκας

Η αργή και βαθιά αναπνοή θα βοηθήσει το παιδί σας να χαλαρώσει όταν αισθάνεται άγχος, λέει η Lonnie Zeltzer, MD, διευθύντρια του προγράμματος παιδιατρικού πόνου στο Mattel Children's Hospital UCLA και συγγραφέας του Conquering Your Child's Chronic Pain. Ζητήστε από το παιδί σας να φυσά μακριές, αργές ροές φυσαλίδων από το ραβδί με σαπούνι.

Μπαντάνα για πονοκεφάλους
φουλάρι

Το να τυλίξετε πολλά παγάκια σε μια πετσέτα πιάτων θα βοηθήσει να απαλύνετε τον πόνο στο κεφάλι του παιδιού σας (ποτέ μην βάζετε πάγο απευθείας στο δέρμα του γιατί θα καεί), αλλά θα είναι δύσκολο γι 'αυτό να τον κρατήσει στη θέση του για πολύ, λέει ο Δρ. . Για να μην γλιστρήσει ο τυλιγμένος με πετσέτα πάγος, πιέστε τον στο μέτωπό του ή στους κροτάφους του και στερεώστε τον με μια μπαντάνα δεμένη στο πίσω μέρος του λαιμού του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια