Header Ads Widget

Καρκίνος Προστάτη:Το ρόφημα που αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης.


 

Ο καφές!!Το ρόφημα που ξυπνά εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά και έχει συσχετιστεί με πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων φαίνεται ότι μπορεί να επιμηκύνει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών με καρκίνο του προστάτη.

Ειδικότερα, μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Urology Oncology,διαπίστωσε μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ ενός γονότυπου, του CYP1A2 AA, που μεταβολίζει γρήγορα την καφεΐνη και προσφέρει μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης από τον καρκίνο του προστάτη. Τι θα μπορούσε να συμβεί όσον αφορά την κατανάλωση καφέ και τον αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων, και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο»σημειώνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Dr. Justin Gregg, ουρολογικός ογκολόγος στο Κέντρο για τον Καρκίνο MD Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Χιούστον.

Πιο συγκεκριμένα, στην παρούσα μελέτη συμπεριλήφθηκαν δεδομένα από 7 μελέτες για 5,700 περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη, που συμμετείχαν στην κοινοπραξία PRACTICAL (Prostate Cancer Association Group to Investigate Cancer Associated Alterations in the Genome).

Η υψηλή κατανάλωση καφέ συνδέθηκε με μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης από τον καρκινο του προστατηαρκίνο του προστάτηστους άνδρες που είχαν γονότυπο CYP1A2 AA, σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ερευνητών.

πηγη https://www.ygeiamou.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae/297908/karkinos-prostati-to-rofima-simmachos-pou-afxani-to-prosdokimo-epiviosis/

πηγη https://www.protothema.gr/zoi/article/1287608/karkinos-prostati-to-rofima-summahos-pou-auxanei-to-prosdokimo-epiviosis/


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια