Header Ads Widget

Η Καταπληκτικες Φαρμακευτικες-θεραπευτικες Ιδιοτητες Του Κρεμμυδιου.

Onions on a neutral, mostly white background
Onions on a neutral, mostly white background (Photo credit: Wikipedia)
To κρεμμύδι είναι φυτό, γνωστό και με τα ονόματα κρόμμυον ή Άλλιον το κοινό. Το κρεμμύδι είναι λαχανικό με επιστημονική ονομασία Άλλιο το κρόμμυο (Allium cepa) και πιθανή προέλευση από τη νοτιοανατολική Ασία. Τα φύλλα αλλά και ο βολβός του, κοινώς γνωστά ως φρέσκο κρεμμύδι & ξηρό κρεμμύδι αντίστοιχα, τρώγονται, έχοντας χαρακτηριστική καυτερή γεύση και άρωμα, που μετριάζεται αν το κρεμμύδι μαγειρευτεί. Είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς θεωρούνταν -όχι άδικα- δυναμωτικό αλλά και με ιαματικές ιδιότητες, ενώ η εύκολη καλλιέργειά του και η μεγάλη διάρκεια ζωής σε αποθήκευση βοήθησαν στη διάδοσή του. Με περισσότερες από 100 τέτοιες ενώσεις, οι οποίες βρίσκονται στο κυτταρικό τους τοίχωμα και ευθύνονται για τα δάκρυα στα μάτια μας όταν τα κόβουμε, τα κρεμμύδια μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και τη θεραπεία πολλών σοβαρών παθήσεων, από τον διαβήτη και την καρδιακή νόσο, μέχρι τον καρκίνο και το άσθμα.

Φαρμακευτικες-θεραπευτικες  Ιδιοτητες.

Τα κρεμμύδια βοηθούν ενάντια στο κρύωμα, τον πυρετό και στα συμπτώματα γρίπης.
Επιδρά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα
Όσο υψηλότερη ήταν η κατανάλωση κρεμμυδιού, τόσο χαμηλότερο το επίπεδο της γλυκόζης που βρέθηκε στο αίμα, σε σχετική έρευνα.

Έχει καρδιαγγειακά οφέλη.

Η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιών,έχει αποδειχτεί, ότι μπορεί να μειώσει τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και την υψηλή αρτηριακή πίεση, βοηθώντας στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης και της διαβητικής καρδιοπάθειας και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Είναι ευεργετικό για την γαστρεντερική υγεία.

Η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιών –τουλάχιστον δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα- έχει συνδεθεί με τον σημαντικά μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου. Τα κρεμμύδια περιέχουν έναν σημαντικό αριθμό φλαβονοειδών, με πιο γνωστή την κερσετίνη.

Γιατροσοφια.

Εάν ποτέ πονάτε στο αυτί, δοκιμάστε αυτό το παλιό κόλπο. Πάρτε ένα κρεμμύδι, ανοίξτε το και βγάλτε το κομμάτι στο κέντρο. Τοποθετείστε την καρδιά του κρεμμυδιού στο αυτί σας πριν πάτε για ύπνο και όταν ξυπνήσετε, θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα.

Όταν τοποθετείται μια φέτα κρεμμυδιού κάτω από το πόδι, τα βακτήρια και οι μύκητες σκοτώνονται λόγω της ισχυρής αντι-βακτηριακής και αντιικής ιδιότητας  του κρεμμυδιού. Το φωσφορικό οξύ, αυτό που σας κάνει να κλαίτε, μπαίνει στην κυκλοφορία του  αίματος  και το καθαρίζει.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια