Header Ads Widget

Παραθετω μερικα απο τα χιλιαδες γιατροσοφια που υπαρχουν.😍


 Σας παραθετω μερικα απο τα χιλιαδες γιατροσοφια που υπαρχουν.😍

Δες τα μυστικά από μπαχάρια και βότανα και την επόμενη φορά που νιώσεις δυσφορία, αντί να κατευθυνθείς προς το ντουλαπάκι του φαρμακείου σου, κατευθύνσου προς την κουζίνα. Υπάρχει ένας φυτικός θησαυρός κρυμμένος στα ντουλάπια σου. Ο γνωστός κι ως «γιατροσόφι» της γιαγιάς.


Ρίγανη: βασικό συστατικό της μεσογειακής μας διατροφής, και πλούσια σε βιταμίνη C η ρίγανη έχει πολλές αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, που την καθιστούν τον καλύτερο σύμμαχο ενάντια σε αρρώστιες όπως γρίπη, κρύωμα, βήχα και πνευμονία. Σε μορφή έμπλαστρου μάλιστα, μπορεί να καταπραΰνει τους πόνου σε μύες και τένοντες, τον πονόδοντο  αλλά και τον πονοκέφαλο.

Μάραθος: Αρωματίζει το φαγητό μας και αποτελεί πρώτη ύλη για μαγειρικά πειράματα στη κουζίνα μας. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Όμως, εκτός από αυτά, το μεσογειακό αυτό φυτό μπορεί να βοηθήσει και σε διάφορα στομαχικά προβλήματα, όπως καούρες, φούσκωμα και αέρια.

Καλέντουλα: Χτύπησες; Η Καλέντουλα όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα, μπορεί να θεραπεύσει εγκαύματα, κοψίματα και μώλωπες. Όπως αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου του Ιατρικού Κέντρου του Maryland, τα πέταλα αυτού του πανέμορφου λουλουδιού είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν τα μικρόβια και τις φλεγμονές.

Μαγειρική σόδα.

Ορισμένοι πόνοι στο στομάχι των παιδιών προκαλούνται από υπερβολικά οξέα. Η πιο προφανής επιλογή, στην περίπτωση αυτή, είναι τα αντιόξινα. Αλλά δε χρειάζεται να δώσετε στο παιδί σας ένα ισχυρό εμπορικό αντιόξινο, όταν αυτό που έχετε  στο ντουλάπι της κουζίνας σας λειτουργεί εξίσου καλά: η μαγειρική σόδα!

Η σόδα ή το όξινο ανθρακικό νάτριο είναι το ενεργό συστατικό στα περισσότερα αντιόξινα  φάρμακα. Λειτουργεί γρήγορα για την ανακούφιση στο στομάχι από καούρα και την όξινη δυσπεψία. Απλά ανακατεύετε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα με ζεστό νερό για να πιει το παιδί σας.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις φυσικές θεραπείες στο σπίτι, η κοιλιά του παιδιού σας θα αισθανθεί καλύτερα, γρήγορα!

Πηγη https://www.kathimerini.gr/life/style/767121/ta-giatrosofia-tis-giagias-me-votana-kai-mpacharika/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια