Header Ads Widget

Αντιμετωπίσετε την ψωρίαση στο σπίτι με κρεμα απο βοτανα.

 


Είναι από τα πιο δύσκολα δερματικά προβλήματα. Ένα χρόνιο νόσημα που ταλαιπωρεί το ίδιο άνδρες και γυναίκες. Προσβάλλει περίπου το 1- 3% του πληθυσμού παγκοσμίως. Η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική ασθένεια. Είναι, όμως, επίπονη και με πολύ ενοχλητικά συμπτώματα. Πώς μπορούμε να ανακουφιστούμε από αυτά; Υπάρχει λύση;

 

Τιείναι η ψωρίαση;

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια. Ορισμένοι ερευνητές την συγκαταλέγουν στα αυτοάνοσα νοσήματα. Εμφανίζεται σε άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση στη νόσο, όταν έρθουν αντιμέτωπα με διάφορους παράγοντες. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Η πιο συνηθισμένη, ωστόσο, ηλικία έναρξης της ψωρίασης είναι μεταξύ 20- 35 ετών.

Πάρτε συμπληρώματα διατροφής

Τα συμπληρώματα διατροφής θα καλύψουν τις ανάγκες σας σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της ψωρίασης από το εσωτερικό.

 

Το ιχθυέλαιο, η βιταμίνη D, το γαϊδουράγκαθο, η αλόη βέρα, το σταφύλι του Oregon και το έλαιο νυχτολούλουδου έχει αναφερθεί ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση των ήπιων συμπτωμάτων της ψωρίασης.

 

Είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής.

 

Αντιμετωπίστε το ξηρό δέρμα

Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα για να διατηρήσετε το αέρα στο σπίτι και το γραφείο σας υγρό. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του ξηρού δέρματος πριν καν εμφανιστεί.

 

Οι ενυδατικές κρέμες για την ευαίσθητη επιδερμίδα είναι ιδανικές για να διατηρείται το δέρμα σας ενυδατωμένο και απαλό. Έτσι θα αποτρέψετε και την δημιουργία ψωριακών πλακών. Μη ξεχνάτε επίσης πως για τη θεραπεία της ψωρίασης, μεγάλο ρόλο παίζουν και οι διάφορες αλοιφές που κυκλοφορούν και έχουν στα συστατικά τους βιταμίνες και φυτικά συστατικά.

 

Αποφύγετε τα αρώματα

Τα περισσότερα σαπούνια και αρώματα περιέχουν βαφές και άλλες χημικές ουσίες που μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα σας. Φυσικά μπορεί να σας κάνουν να μυρίζετε υπέροχα αλλά μπορούν επίσης να δημιουργήσουν φλεγμονή αν ακουμπήσουν τις ψωριακές πλάκες.

 

Αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν άρωμα ή απλώς επιλέξτε αυτά με την ετικέτα «για το ευαίσθητο δέρμα».

Δοκιμάστε τον κουρκουμά

Τα βότανα χρησιμοποιούνται πολύ συχνά για τη θεραπεία διάφορων παθήσεων.

Έχει διαπιστωθεί ότι ο κουρκουμάς βοηθά στην ελαχιστοποίηση της φλεγμονής που δημιουργείται από την ψωρίαση. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον κουρκουμά πασπαλίζοντας το φαγητό σας είτε λαμβάνοντας κάποιο συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή χαπιού.

Συζητήστε με το γιατρό σας τα πιθανά οφέλη του κουρκουμά για εσάς. Η δοσολογία που προτείνεται είναι από 1,5 έως 3 γραμμάρια την ημέρα.

Φτιάξε Κρέμα κατά της ψωρίασης – Συστατικά

Η κρέμα κατά της ψωρίασης περιέχει τα πιο αγνά – φυσικά υλικά! Πιο συγκεκριμένα περιέχει λάδι καλέντουλας · λάδι μποράγκο · ελαιολάδo · λεβαντέλαιο · σπαθόλαδο · avocado oil · αλόη · EM ( ενεργούς μικροοργανισμούς) · βούτυρο καριτέ ( shea butter) · neem oil · vitamine E · αιθέρια έλαια (ρίγανης, tea tree) βάμμα (βάλσαμο, γάλιο).

πηγη

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια