Header Ads Widget

Black Currant ή Μαύρη σταφίδα.

 


BlackCurrant ή Μαύρη σταφίδα

Η Μαύρη σταφίδα και κυρίως ο σπόρος της είναι επίσης πλούσιος σε ωμέγα 6 λιπαρά οξέα GLA. Σχετική έρευνα έδειξε ότι η λήψη συμπληρώματος Black Currant μείωσε τα συμπτώματα σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, όμως μεγαλύτερες έρευνες απαιτούνται.

Η μαύρη σταφίδα ή αλλιώς black currant και ειδικότερα ο σπόρος της είναι πλούσιος σε ωμέγα 6 λιπαρά οξέα. Μελέτες έχουν δείξει ότι έχει αντιφλεγμονώδη δράση και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Μπορείκανείς να τη βρει όλο το χρόνο , ενώ τελευταία έχει συνδεθεί, βάση ελληνικών ερευνών, με τη βελτίωση και πρόληψη παθήσεων όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, η χοληστερίνη, ρευματοειδή αρθρίτιδα ,και ο καρκίνος με αποτέλεσμα να θεωρείται από πολλούς υπερτραφή.

η Κορινθιακή σταφίδα που παράγεται στο Νομό Ηλείας έχει αναγνωριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) με την ονομασία «ΣΤΑΦΙΔΑ ΗΛΕΙΑΣ»

 

Τιπροσφέρει η Κορινθιακή Σταφίδα

 

Είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών/ πολυφαινολικών συστατικών (φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες, προανθοκυανιδίνες, προκυανιδίνες, ρεσβερατρόλη).

 

Φυσιολογικές Δράσεις των Πολυφαινολών

 

1. Αντιοξειδωτική δράση (προστασία της LDL από οξείδωση ― ελάττωση αποτιθέμενης χοληστερόλης στους ιστούς ― μείωση αθηρωματικής πλάκας― μείωση κινδύνου καρδιοπαθειών)

 

2. Αντικαρκινική δράση (στο παχύ έντερο, απόπτωση καρκινικών)

 

3. Αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση.

Γενικότερα η κορινθιακή σταφίδα περιέχει πολλαπλάσιες ποσότητες αντιοξειδωτικών κι άλλων ιχνοστοιχείων και βιταμινών σε σχέση με τα blueberries και άλλων από τα λεγόμενα “superfoods” (υπετροφές) και δεν το λέμε εμείς, αλλά το United States Department of Agriculture (το Υπηρεσιακό Τμήμα των ΗΠΑ για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα).

πηγη.https://enallaktikidrasi.com/2014/09/korinthiaki-stafida-mayri-kai-polytimi/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια