Header Ads Widget

Βοηθάει στη ρύθμιση της περιόδου, στη δυσμηνόρροια και στους σπασμούς της μήτρας.


Η Αγριαψιθιά γνωστή και ως Αχιλλέα η χιλιόφυλλος με επίσημη ονομασία Achillea millefolium,
είναι φυτό ποώδες, πολυετές, ανθοφόρο με φύλλα σύνθετα και ακιδωτά. Έχει ύψος που κυμαίνεται από 20 εκατοστα έως και 1 μέτρο και ανήκει στην οικογένεια των Asteraceae.
Η Αχιλλέα είναι φυτό που ευδοκιμεί στο βόρειο ημισφαίριο της γης και κυρίως στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Φύεται σε εδάφη από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι και 3.500 μέτρα υψόμετρο. Η ανθοφορία της Αχιλλέας είναι από τα τέλη της άνοιξης μέχρι και της αρχές του φθινοπώρου.
Ως βότανο χρησιμοποιείται ευρύτατα στη βοτανοθεραπεία.
Παραδοσιακά θεωρείται ότι είναι αιμοστατικό και έχει την ιδιότητα να σταματά την αιμορραγία, είναι επουλωτικό με εξωτερική χρήση καθώς και ιδανικό για την τριχόπτωση.
Επιπλέον είναι  ορεκτικό, τονωτικό,  αντιπυρετικό,  αντισπασμωδικό, διουρητικό, ιδανικό σε περιπτώσεις ακμής και έρπητα, ανθελμινθικό και ιδανικό για το κρυολόγημα. Θεωρείται ότι βοηθάει στη ρύθμιση της περιόδου, στη δυσμηνόρροια και στους σπασμούς της μήτρας. Ανακουφίζει τους πόνους από ρευματισμούς και απο αρθριτικά.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Αχιλλέας
Είναι ένα αρωματικό, πικρό, τονωτικό, χωνευτικό φυτό, το οποίο καθαρίζει το αίμα. Είναι ορεκτικό και χρήσιμο για κουρασμένους και καταπονημένους ανθρώπους. Έχει σπασμολυτικές, στυπτικές, ηρεμιστικές, αντιαλλεργικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αντιαιμορραγικές, αντιφλογιστικές, επουλωτικές, παυσίπονες ιδιότητες.

Η Αχιλλέα καθαρίζει το αίμα, διαστέλλει τα αγγεία του αίματος, είναι υποτασικό, εμμηναγωγό, αντιπυρετικό, αυξάνει την εφίδρωση, την διούρηση, την έκκριση της χολής, και βοηθάει στην δυσπεψία. Είναι αντιοξειδωτική και απομακρύνει τυχόν τοξίνες από τον οργανισμό. Για εσωτερική χρήση συστήνεται καλύτερα το έγχυμα ή το αφέψημα της Αχιλλέας.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε γιατροί. Όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας, έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Σε προβλήματα υγείας σας, να συμβουλεύεστε πάντα τον θεράποντα ιατρό σας.
Πηγη: https://www.proionta-tis-fisis.com/ahillea-therapeutikes-idiotites-ke-hriseis/
Πηγη: https://enallaktikidrasi.com/2018/11/agriapsithia-therapeutikes-idiotites-tropoi-xrisis/
Πηγη: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%88%CE%B9%CE%B8%CE%B9%CE%AC

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια