Header Ads Widget

Φυσικό βιάγκρα! αποδεικνύεται ότι μπορεί να βελτιώσει τα σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άντρες.


Η μάκα (λατινική ονομασία Lepidium meyenii, άλλα ονόματα στα ισπανικά και στα κέτσουα maca-
maca, maino, ayak chichira, και ayak willku) είναι ένα ποώδες διετές ή ετήσιο φυτό (σε μερικές πηγές αναφέρεται ότι είναι πολυετές) το οποίο φύεται σε μεγάλα υψόμετρα στις Άνδεις του Περού. Καλλιεργείται για τη σαρκώδη υποκοτύλη του, η οποία χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό φυτό.
Εδώ και περίπου 2000 χρόνια η μάκα αποτελεί σημαντική παραδοσιακή τροφή και φαρμακευτικό φυτό στην περιοχή όπου καλλιεργείται. Θεωρείται ιδιαίτερα θρεπτική τροφή, ενισχύει τον οργανισμό, δίνει αντοχή και θεωρείται ότι έχει αφροδισιακές ιδιότητες.
Οι Ίνκα χρησιμοποιούσαν τη μάκα τόσο σε θρησκευτικές τελετές. Πριν από τη μάχη δινόταν στους στρατιώτες για να τους δώσει ενέργεια και δύναμη. Σε κανονικές συνθήκες αποτελούσε προνόμιο των ευγενών.
Κατά τη διάρκεια της αποικιακής περιόδου η μάκα χρησιμοποιήθηκε και ως νόμισμα.
Το maca μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπία των ορμονών μειώνοντας τα ανδρογόνα, τις ανδρικές ορμόνες, που σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να εμποδίζουν την βέλτιστη λειτουργία του γυναικείου σώματος.
Γυναίκες με συμπτώματα που συνδέονται με το Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, όπως λιπαρό δέρμα, ακμή, τριχοφυΐα, παχυσαρκία και ανδρογενετική αλωπεκία, όταν ενσωμάτωσαν τη σκόνη maca στη δίαιτά τους, είδαν να μειώνεται η παραγωγή ανδρικών ορμονών.
Ακόμη, αυτό το superfood αποτελεί φυσικό βιάγκρα! Κάποιες έρευνες υποστηρίζουν ότι η περουβιανή ρίζα μπορεί να δώσει ώθηση στη σεξουαλική ζωή. Η καθημερινή κατανάλωση maca μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Ακόμη, βρέθηκε ότι μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων του άνδρα.
Πηγή βιταμινών, μετάλλων και αμινοξέων
Η θρεπτική αξία της αποξηραμένης ρίζας maca είναι ιδιαιτέρως υψηλή. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, θείο, νάτριο και σίδηρο, καθώς και βιταμίνες B1, B2, C και E. Περιέχει επίσης ψευδάργυρο, χαλκό, σελήνιο και μαγγάνιο! Με λίγα λόγια, είναι το απόλυτο δυναμωτικό!

Ζωτικότητα και αθλητικό παράστημα
Η υψηλή θρεπτική αξία της αποξηραμένης ρίζας της maca είναι παρόμοια με σπόρους δημητριακών, όπως το σιτάρι και το ρύζι. Με λίγα λόγια, αποτελεί μια πολύ καλή πηγή ενέργειας, γι’ αυτό και επιλέγεται από πολλούς αθλητές που θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους!
ΠΗΓΗ: https://www.bovary.gr/health-diary/11386/maca-i-peroyviani-riza-poy-meionei-tis-andrikes-ormones-sto-gynaikeio-soma

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια