Header Ads Widget

Ο καλύτερος "φίλος" τής γυναίκας! Ρύθμιση της εμμήνου ρύσης.- Κράμπες της περιόδου.- Υπερ-εμμηνόροια (υπερβολική εμμηνόροια). Απουσία εμμήνου ρύσης (αποκατάσταση εάν απουσιάζει).- Κολπικές εκκρίσεις. - Υπογονιμότητα.



Η Morinda citrifolia (Μορίνδα η κιτρόφυλλος), ευρύτερα γνωστή και ως Νόνι (Noni) ή Nono (στην Ταϊτή) είναι ένας θάμνος (ή μικρό δέντρο) της οικογένειας των Ερυθροδανοειδών (Rubiaceae). Η Morinda citrifolia φύεται στη Νοτιοανατολική Ασία αλλά έχει διαδοθεί εκτενώς σε όλη την Ινδία και στα νησιά του Ειρηνικού, όπως στο σύμπλεγμα των νήσων της Γαλλικής Πολυνησίας όπου η ανάπτυξή της ευνοείται από το πλούσιο ηφαιστειογενές υπέδαφος.Είναι ανθεκτικό των αλατούχων χωμάτων, και των συνθηκών ξηρασίας. Μπορεί να ψηλώσει μέχρι 9 μ και έχει μεγάλα, σκούρα πράσινα, λαμπερά και βαθειά φλεβώδη φύλλα. Το νόνι ανθεί και καρποφορεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Τα λουλούδια είναι μικρά και άσπρα. Ο καρπός είναι ωοειδής και φθάνει τα 4-7 εκατ. στο μέγεθος.

Χρήσεις καί Θεραπευτικές Ιδιότητες.

Στην Κίνα, την Ιαπωνία, και την Ταϊτή, τα διάφορα μέρη του δέντρου (φύλλα, λουλούδια, φρούτα, φλοιός) χρησιμεύουν ως τονωτικά και για να περιορίσουν τον πυρετό, για να αντιμετωπιστούν δερματικά προβλήματα και προβλήματα των ματιών καθώς επίσης για τη δυσκοιλιότητα, τον πόνο του στομάχου, ή τα αναπνευστικά προβλήματα

Γυναικολογική χρήση

 Ρύθμιση της εμμήνου ρύσης.- Κράμπες της περιόδου.- Υπερ-εμμηνόροια (υπερβολική εμμηνόροια).
 Απουσία εμμήνου ρύσης (αποκατάσταση εάν απουσιάζει).- Κολπικές εκκρίσεις. - Υπογονιμότητα.

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Το νόνι καταστέλλει τον καρκίνο με 2 μηχανισμούς- Άμεσα: σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα
Έμμεσα: διεγείροντας το ανοσοποιητικό σύστημα.Το νόνι ενισχύει την θεραπευτική επίδραση της χημειοθεραπείας και της ραδιοθεραπείας.Αυτό επιτρέπει χαμηλότερες δόσεις της θεραπείας.Προστατεύει από τις παρενέργειες της θεραπείας.Μειώνει την δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ Morinda citrifolia (ΝΟΝΙ) ΕΔΩ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια